Undervisning

Jeg underviser i dag hos Hundekompagniet som jeg har været med til at stifte i 2012 sammen med Susanne Jervin og Marie Veje Gormsen. Vi er en lille hundeskole, som gerne vil give vores kursister en god værktøjskasse til at træne deres hunde til det de ønsker de skal kunne. Vigtigst er dog at hundetræning er sjovt, både for hund og fører.

I 2009 var jeg med til at stifte Sydkystens Hundeskole sammen med Paul Lysholdt Rasmussen og Camilla Johannesen. Paul og jeg har både trænet og taget kurser og uddannelse sammen. Selvom vi har forskellig målsætning med vores træning har vi har samme syn på træningen og de principper vi træner efter.

Jeg har også tidligere undervist lidt hos Hund og Træning som udgiver bladet ved samme navn og med frontpersoner som Christina Ingerslev, Karen S. Ulrich og Karen Frost ledes efter min mening af nogle af Danmarks bedste indenfor hundetræning og -adfærd. Jeg er stolt over at have fået lov at træne for dem.

Før dette har har undervist hos Vestegnens Hundeskole, som er en hyggelig og traditionsbunden klub. Mine mentorer her var Ulla Mortensen og Bjarne Toftesgaard.

Uddannelse

Hund og Træning

I 2008/2009 har jeg gennemført Hund & Trænings Klikkertræneruddannelse. Instruktørerne er Christina Ingerslev, Karen Frost og Karen Strandbygaard Ulrich. Uddannelsen indeholder en del teori, som for min dels vedkommende dog ofte var repetition af teorien fra Etologisk Institut. Endnu vigtigere indeholder udddannelsen en række praktiske øvelser, som primært tager udgangspunkt i ren operant indlæring. Jeg havde O'Malley med som min "figurant" og det var meget spændende at se hvor stærk og intensiv hans adfærd er når den er indlært ren operant.

Etologisk Institut

I 2007 tog jeg en HEI/CPDT hos Eotologisk Institut. HEI står for Hunde Ejer Instruktør, CPDT er forkortelsen for Certified Professional Dog Trainer. Uddannelsen er første del af en tre-årig uddannelse til Dyreadfærds Terapeut og igennem mit første år har jeg taget mange af de kurser som normalt tages på 2. eller 3. år. Uddannelsen indeholder blandt andet studier i Læringsteori, Etologi, Patologisk adfærd, Pædagogik, Zoologi samt naturligvis en del praktiske kurser i at træne hundene. For at bestå første år skal man aflevere og have godkendt en opgave i Læringsteori og en i Etologi. Derudover skal man bestå en praktisk prøve, hvor man udover udførelsen af de eneklte øvelser også bedømmes både på træning og håndtering af hunden.

Dansk Kennel Klub

I /2005/2006 tog jeg DKK's træner uddannelse som Hvalpeinstruktør. Uddannelsen inkluderer div- kurser i hundeadfærd, træning af øvelserne, gruppering af racerne m.v. Desuden går man føl hos en uddannet træner og træner sit eget hold med en uddannet træner som coach.

Kurser

I løbet af årene har jeg deltaget i forskellige kurser, foredrag og seminarer, som alle relatere sig til træning af hunde og deres adfærd

Richard Curtis - HTM/Freestyle 2014
Richard Curtis er en af de helt store profiler indenfor HTM sporten. Han har vundet Crufts i 2006, 2010, 2011 og 2014 med 2 forskellige hunde. Det var en stor oplevelse at deltage i hans undervisning og få både en masse generelle tips og tricks, men også individuel feedback på vores program.

ClickerExpo 2013
Karen Pryor, som vel af alle er hovedpersonen bag udbredelsen af klikkertræning til hunde afholder hvert år ClickerExpo forskellige steder i USA. På de tre dage konferencen varede deltog jeg i interessante præsentationer og praktiske sessioner med blandt andet Ken Ramirez, Debbie Martin, Julie Shaw, Kathy Sdao og Susan Friedmann. Det var super spændende at være sammen med omkring 500 andre lige så nørdede hundefolk og virkeligt interessant og lærerigt.

Michelle Pouliot - Platformskursus 2012
I 2012 afholdt Canis i DK et stort arrangement med mange kendte og dygtige instruktører. Jeg valgte et kursus med Michele Pouliot, hvor hun underviser i brugen af en platform til at lære hunden forskellige positioner.

Bob Bailey - Chickencamp 2009 og 2010
I 2009 og 2010 har jeg deltaget i Bob Baileys Chicken Training kursus. Jeg har taget de tre første moduler af alt fem. Kurset var arrangeret af Hours of Learning i Borlänge lidt nord for Stockholm og i de 5 + 7 dage som kurset varede fik vi både en meget grundig teoretisk viden og lejlighed til at afprøve den i praktis på hver vores to høns. Vi lærte "the hard way" hvor meget det betyder at være specifik når vi sætter vores kriterier og hvor vigtigt ens timing er for resultatet. Vi lærte at læse og tolke dyrenes bevægelser og at iagttage vores træningsmakker. De sidste er ikke mindst vigtigt når man er instruktør. Der er rigtigt mange i min omgangskreds som ryster på hovedet når jeg siger jeg har været oppe og klikke høns i Sverige, men indenfor hundeverdenen møder jeg forståelse og respekt.

Klikkercamp 2008
I Juni var jeg på klikkercamp med Hund & Træning. På Klinteborg ved Fårevejle var ialt 60-70 aktive hunde insteresserede samlet for at lære og lære fra sig. Camp'en varede fire dage og jeg deltog alle fire dage. Første trænede jeg Agility hos Sarah Lorenzen i to dage med Coco. Derefter gik jeg lydighed med O'Malley to dage hos Mads Møller. Begge undervisere gjorde det rigtigt godt og jeg fik masser af godt og nyttigt input og inpiration og motivation til at kommer videre med min træning.

Anders Hallgren, Lederskab & Rangorden
December 2007 taler Anders Hallgren om Lederskab & Rangorden hos Ulve og Hunde. Han gennemhuller en del af de myter, som stadig præger hundetræningen mange steder. Han fortsætter med regler for det sociale samspil mellem hunde og forklarer en række faktorer som påvirker aggression hos hunde. Vi når også lidt om mental stimulering og aktivering. Hallgren er en spændende foredragsholder, som forstår at holde publikum fangen, dog uden på noget tidspunkt at gå på kompromis med det faglige indhold.

Canis seminar med Ken Ramirez og Kathy Sdao
I Juni 2008 deltager jeg i et to dages seminar i Stockholm arrangeret af Canis. Både Ken og Kathy er store capaciteter på deres felt med både en fantastisk god teoretisk indsigt og lang og imponerende erfaring at øse af. Derudover er begge levende foredragsholdere og vi var som tryllebundet hele seminaret igennem. Nogen af emnerne, som Kathy tale om var: Treating leash aggression using classical conditioning, Training recalls that works in real life, examples of behavior modification. Ken behandlede blandt andet: A practival approach to problem solving, Concept training, Reinforcemenet Variety, Training across multiple species.Træning af egne hunde

Jeg har selv trænet mine hunde i forskellige sammenhænge, blandt andet

- Klikkerklog ved Camilla Dindorp (Jagt træning)
- Garbogaard ved Anette Dalgaard (Div Tricks og Dogdancing)
- Aktivt Hundecenter ved Anja Christiansen (Dogdancing)
- Herringløse Agilitycenter (HAC - Nete Trorup og Martin Mehlsen)
- Sydkystens Hundeskole (Lydighed, Rally, Apportering, HTM/Freestyle mv.)
- Blue Wyle (Johanna Allanach, Lydighed og Tricks)
- Et Glad Hundeliv (Irene Jarnved, Apportering)
- Hund & træning (Lydighed og Tricks, Karen Frost og Mette Damgaard)
- Taastrup Agility Klub (TAK)
- Vestegnens Hundeskole (Lydighed og Agility)
- Spanielsklubben (Dressur og Apportering, Bjarne Toftesgaard)
- Vallensbæk Jagtforening (Apportering, Land & Vand)
Træning

Træning

Træning

Træning

Træning

Træning